Jag lever, men jag har fullt upp!

HEJ! Jag lever, som rubriken avslöjar, men det är mycket nu. Det är nog alltid mycket under hösten. Men som tur var är det inte bara jobb och sådant (som också är kul i och för sig) utan också massa MYS! Känns verkligen som om jag har carpat hösten hittills, och då tänker jag mest på skog och svamp och tända ljus, typ. 
 
Förra helgen vandrade jag och Pontus i Sandsjöbacka. Vi (läs: jag) hade planerat det ett tag och nu blev det av, i underbart höstväder dessutom: sol och typ 17 grader. Utgick från Sisjö scoutgård och vandrade ca 18 km, runt skjutfältet. 


Det var så härligt att vara ute. Jag hade ont i benet men det gick OK. Dagen efter däremot, det var hemskt. Men, sorgligt nog: jag har börjat lära mig att leva med det (även om jag vägrar acceptera att det alltid ska göra ont, än har jag inte gett upp hoppet om ett smärtfritt liv). 


Vi stannade för både fika och lunch, vädret var ju så gött! Och så köpte vi ett nytt stormkök dagen innan som vi var tvungna att inviga hehe. Så vi fixade grönsaksbollar, ris och svamp som vi åt efter några timmar. Min nya termos gjorde också ett bra jobb (kaffe utomhus alltså, så gott!!!!). 
 
 

Och vi hittade svamp! Massa trattisar. Men tänka sig, dagen efter hittade vi betydligt mer än det här. Svamphimlen! Älskart! Har typ 10 enliterspåsar med förvälld svamp i frysen nu och vet inte vad jag ska göra av allt. Givetvis har det blivit ett par svampmackor. Så gott detta är alltså? Pontus lagade dessa ovan (jag rostade typ brödet). Stuvade trattisar, lagrad ost, timjan. Mmmh. I söndags var vi hos min kollega Fredrik och hans sambo Eva utanför Borås. De hade lockat med svamp och fika och vi gillar ju båda två liksom. Det var här vi hittade SÅ MYCKET TRATTISAR!! Sen att F & E är världens trevligaste och bor så här drömmigt skadar ju inte. Mys. Överblivet surdegsbröd från svampmackemiddagen blev lyxig ostsmörgås till frulle dagen efter. No waste you know. Som ni ser: vi bara myser! Och nu är jag i Stockholm där jag ska jobba under morgondagen, och fortsätta mysa under lördagen och söndagen. Puss! 
 
 
Allmänt, Natur/friluftsliv | Höst, Mys, Natur, Sandsjöbacka, Sisjön, Svampmacka, Vandring | |
Upp