Botemedel vid matlådepanik

Matlådepanik är ett bra ord tycker jag. Eller bra och bra... Det är ju inte ett särskilt roligt tillstånd, men det är ett talande uttryck. Ni vet, när man kl 21 söndag kväll (eller valfri vardagskväll minus fredag) står i köket och ba "fan, jag har ingen matlåda tills imorgon". Vissa arbetsplatser har ju en stark äta ute-kultur, inklusive min egen, men vi är ändå ett gäng som i princip alltid äter medhavd mat. Och jag vill äta medhavd mat, för det är (oftast) godare och garanterat billigare. Tycker det är så jäkla tråkigt att lägga hundra spänn om dan (500 spänn i VECKAN) på nån trökig lunchrätt. Så matlåda!! Bästa grejen. Men ja, det kräver tid och lite planering och lite engagemang. Så här kommer några tips man kan kika på om tid eller ork tryter! Spoiler: det handlar om PASTA den här gången. 
 
 

"Cacio e pepe" med sparris och svamp 
Valfri pastasort 
Färsk grön sparris
Champinjoner eller annan svamp 
Pecorino (eller parmesan) 
Svartpeppar
Salt 
Rostade pumpakärnor (kan uteslutas) 

Koka pasta i saltat vatten, fräs hackad sparris och svamp i olja/smör (salta lite också). Blanda sedan alltihop direkt i pastakastrullen och rör ner rikligt med pecorino. Om du vill: häll pumpakärnor i en torr stekpanna så att de blir lätt rostade. Toppa pastan med pumpakärnor och (massor av) nymalen svartpeppar! 
 

 
Pasta med svamp, paprika & kronärtskockspesto 
Valfri pastasort
Svamp (t.ex. shiitake) 
Paprika
Tomat, gärna körsbär
Ev. purjolök eller annan lök
Parmesan/pecorino
Kronärtskockspesto
Svartpeppar
Salt 
 
Koka pasta i saltat vatten. Fräs hackad svamp, paprika, tomat och lök (vilka grönsaker som helst går bra egentligen!) i olja. Blanda alltihop i pastakastrullen eller en stor bunke. Rör ner pesto och valfri mängd parmesan/pecorino. Toppa med salt och nymalen svartpeppar (ok man måste ha massa svartpeppar på ALL pasta typ). 
 
 
Lycka till med matlådeproduktionen! 
 
Recept, Tips & guider | mat, matlåda, pasta, snabblagat | |
Upp