Höstigaste middagen!

 
Alltså, finns det något bättre än en varm och go soppa såhär när hösten smugit sig på? I think not! Häromdagen lagade jag mat tills det att Pontus kom hem, då han blev kvar sent på jobbet och varit sjuk = hemma hela dagen. Lite fantasilöst tänkte jag först när jag började preppa svampsoppa, men mest av allt supergott insåg jag sen. Den här gången gjorde jag den på champinjoner och shiitake. Den blev supergod! Lägger in ett höftat recept här nedan om ni vill testa. OBS glöm inte världens bästa topping: smulade rödbetschips!!
 
Svampsoppa
Ca 4 port 

INGREDIENSER
500 g svamp (50-50 shiitake/champinjoner hade jag) 
1 stor gul lök 
6 dl vatten 
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl grädde (alt typ 60-40 grädde-mjölk)
Färsk timjan
Salt
Peppar
Soja
Redning (Maizena el mjöl+vatten)
Vitvinsvinäger 
Rödbetschips och creme fraiche till servering
 
GÖR SÅHÄR
Finhacka lök & strimla svamp. Fräs i smör i en kastrull/gryta i några minuter. Addera vatten och buljongtärningar, låt koka upp och låt puttra i 10 minuter. Häll alltihop i en matberedare eller mixa soppan slät med stavmixer. Häll tillbaka den släta soppan i kastrullen och låt koka upp igen. Addera grädde och häll i en skvätt soja och vinäger. Smak av med salt och peppar och ha i finhackad timjan mot slutet. Red ev. soppan för tjockare konsistens eller späd med mer vatten om den är för tjock! Servera med krossade rödbetschips (finns att köpa färdiga i butik hehe) och toppa med creme fraiche! 
 
 
Recept | recept, soppa, svampsoppa | |
Upp